Буковинські патріоти відзначили День незалежності

Активісти союзу патріотичних сил «Наша Україна» на чолі з керівником обласного виборчого штабу Віктором Павлюком, головами обласних організацій УНП Іваном Антонюком та КУН Віктором Лютиком за підтримки Українського народного дому (голова Володимир Старик) та молодіжних громадських організацій взяли участь у відзначенні 21-ї річниці Незалежності України.
Урочиста хода з національними синьо-жовтими, червоно-чорними прапорами та квітами розпочалася від Українського народного дому до пам’ятника воякам Буковинського куреня, де патріоти віддали шану героям, загиблим за волю України, а звідти – до Центральної площі. Там активісти національно-свідомих політичних та громадських організацій вінками та квітами вшанували Великого Кобзаря. Марш національно-патріотичних сил супроводжували героїчні пісні у виконанні хору «Гомін Буковини».
Слід також зауважити, що учасники мітингу підтримали ініціативу «Нашої України» і відмовилися від партійної та агітаційної символіки в День Незалежності України.
Крім того, активну участь у святкуванні самостійності Української Держави, а напередодні – Дня Українського Прапора, взяли представники «Нашої України» в районах. Зокрема, у святкових концертах, мітингах та маршах. За словами керівника виборчого штабу «Нашої України» у Вижниці Світлани Голяк, урочистості в столиці буковинської Гуцульщини розпочалися з виступів фольклорних колективів району та відкриття виставки в Будинку художника. Далі нашоукраїнці взяли участь у фестивальній ході та покладанні квітів до усіх памятників на території міста.
До монумента Тараса Шевченка лягли вінки та квіти від представників «Нашої України» Заставнівського району. Напередодні вони взяли участь у відзначенні Дня Прапора разом з іншими національно-патріотичними організаціями в селі Вікно. А сьогодні вшановують борців за волю України на Центральній площі Заставни.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте