Хіба в цьому Суть Речей?

Янукович підпише закон про червоний прапор!!! Янукович підписав такий закон!!! Гвалт!!! Як так?!!! Провокація!!! Налаштовують одних проти інших!!! Почув я сьогодні, як Національне радіо беземоційно транслювало новини, а потім в голові — (ну, як в українця воно трапляється) протестні, мало не революційні думи і пориви...
Пішов зранку на Соборну площу, а там — червоно-синьо-жовто-малинові стяги… Ну, добре, грець із вами — хоч трохи колір розбавили… А на Центральній — то взагалі душа зраділа… Люди болт забили на законотворця і його творіння і тусувалися, бо це стало модно і круто — одягнути те, що тебе гріє, те, по чому тебе впізнає навіть сам Лєнін, коли встане з мавзолея в кінці світу! Місцевій владі стало розуму одягтися так само. І, якби не сходинка біля ніг Шевченка, влада ця б нічим не відрізнялася від тих, ким керує...
Але це все — речі. Тепер про суть. Ціни, тарифи, зарплати, хабарі, дороги. Одні все це закривають червоними шматами, інші — вишиванками. Потім відходять вбік. І, поки народ гризеться, чим вкриватися краще (моральніше), довбуть державні (публічні) гаманці і шмарки дують як у прапори, так і в вишиванки. А де публіка????? Гризеться над речами.

4 коментарі

Роман Маренін
Дякую однойменній програмі за натхнення:))))
Надія Григоренко
якимось чином червоний прапор (як і вишиванка, як і прапори взагалі) — фетиш. всього лише річ.
тому справді малозначимий.
інша справа — значення, яке ми надаємо цій речі. так що суперечки навколо прапора насправді мало стосуються суті самого прапора, це, скоріше, суперечки світоглядів.
Святослав Вишинський
Коментар старшого наукового співробітника Інституту української археографії Національної академії наук України Олега Однороженка:

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте