Державна податкова адміністрація - "Вихід для ЗМІ - ось там!"

Я спізнився на засідання колегії ДПА в Чернівецькій області. На 6 хвилин. Але через те, що транспортні затрати в межах міста у професійній діяльності мені ніхто не відшкодовує, довелося пхатися по заторах у маршрутці.  
До зали, де засідали податківці, мене не впустили. Охоронець сказав, що в нього наказ — нікого не впускати до зали ДПА після того, як туди зайшов голова. Факт просто виводить з рівноваги, бо жодна служба (прокуратура, всі виконавчі структури, міліція) так не чинять. Або журналістів запрошують і вони працюють так, як того вимагає професія, або не запрошують взагалі.
Але мене обурило все це ще більше, коли я вже виходив з будинку ДПА і побачив позаду своїх колег з телебачення. ЇХ ЗВІДТИ ПРОСТО ВИПРОВАДИЛИ. ЧЕРЕЗ 10 ХВ ПІСЛЯ ПОЧАТКУ, КОЛИ ГОЛОВА ДПА М.КОЗЛОВСЬКИЙ ЗАЧИТАВ ОФІЦІЙНІ ЗДОБУТКИ ПОДАТКІВЦІВ, ЖУРНАЛІСТАМ ВКАЗАЛИ НА ДВЕРІ!!!
Мало того, колеги-телевізійники почули вказівку на вихід від самого пана Козловського двічі!!!
Я ще раз запитаю з розумінням, що відповіді не отримаю (бо прес-служба ДПА працює тільки на позитивний імідж структури, працює, як вміє) — ЖУРНАЛІСТИ — ЦЕ ПРИСЛУГА ВЛАДІ ???

8 коментарів

Александр Коркоил
мда… я там був! з нами дійсно повелися по-свинськи! тому хай вибачають, якщо наступного разу ніхто не захоче прийти на їхню «показуху» та комедію!
Надія Григоренко
Ого!
Журналісти, у ваших руках влада! Хто вам заважає написати якусьрозгромну статтю на цю тему? І ж видумувати не доведеться, щоб показати, які вони там ..., достатньо просто розповісти правду.
Роман Маренін
Ось і пишемо скрізь, де можемо…
Галина Єреміца
Романе, для мене це дико.Розкажу схожу історію, але про прокуратуру.Ти знаєш, я думаю всі решта також, що я є вільною журналісткою. І ось 31.01.2011. я йду на прес-конференцію прокурора Петра Коваля.Зустрівши колег-журналістів заходжу з ними в приміщення — і тут охоронець — пред'явіть посвідчення.Мої колеги пред'явили — а в мене ж немає посвідчення. І тут всіх пропускають, а мене — ні.Охоронець починає телефонувати керівництву, а я в цей час вже кажу йому, який класний матеріал напишу — адже він діє незаконно. Керівництво йому не відповідає і тут мої колеги «на жаль» мене рятують — один з моїх колег ставить на стіл 2 журналістські посвідчення і мене без проблем запускають. А якби я змирилася і пішла геть? Веду я до того, що проблеми зі ЗМІ є, і досить серйозні.Цього не можна допускати — треба боротися.
Роман Маренін
Сподіваємося на підтримку. Особливо вільних журналістів. Бо ж зі свободою скрутно нині. Як і з мізками:))
Галина Єреміца
Завжди готова підтримати і захистити. Тільки волайте про це!
Альберт Комарі
Шановні пані та панове! Сьогодні вранці чув, що наш ГАРАНТ видав указ про те, що будь-яка інформація, відома чиновникам, має бути відомою журналістам. Дія указу набуде чинності через 3 місяці.
Тож радіймо!!! :))
Свобода слова буде ;))
Роман Маренін
Ну-ну… Буде чи ні, але «ГАРАНТують» її точно.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте